月曜日, 10月 17, 2011

Tobanjan and Tenmenjan

I used Tobanjan and Tenmenjan after a long time.
I forget those, although I like it. 

久しぶりに、豆板醤と甜面醤を使った。
好きなのに、使うの忘れてた。

I cooked a sauted dishes with cabbage, green pepper, and pork.
I thought again it was good taste. I wanted to eat more rice! 

今回はキャベツとピーマンと豚肉の炒め物。
やっぱりおいしいな~。たくさんご飯を食べたくなる!



7 件のコメント:

  1. What a good cook, may I ask for food delivery?

    返信削除
  2. わーーー!!!
    おいしそう~
    私も昨日鮭のチャンチャン焼き作ったよ~笑
    そういえば、そういう調味料見かけない。。。ほしいな~

    返信削除
  3. > choonhong
    Haha, yes of course!:D How many hours will I deliver to you!?lol

    > ecopon
    チャンチャン焼き!えらいねー、ちゃんと料理してる!
    そういえば私も冷凍庫にシャケあったな。。。使おうっと♪
    えーほんと、調味料送ってあげたいくらいだよ~!アジア食材屋とかにあるといいけど・・・。

    返信削除
  4. Nice! Oh, does that kanji mean toban is made with soy beans? Yum!

    返信削除
  5. Nica-chan(^-^)/
    Tobanjan is made from broad beans, and "豆" means "bean"!

    豆板醤は空豆(そらまめ)からできていて、「豆」の意味は「bean」だよ~(^_-)-☆

    返信削除
  6. No worries, it is less than a day. lol.

    返信削除
  7. Haha, you are right! Less than a day! :D

    返信削除